Tablete Melatonină – 10 mg
Melatonina nu este regulatorul principal al modelelor normale de somn, dar are, fără îndoială, un efect major. Un subiect care a generat un mare interes prin utilizarea melatoninei singura sau în combinaţie cu fototerapia, este tratarea tulburărilor de somn.
Există unele indicații că nivelurile de melatonină sunt mai scăzute la persoanele în vârstă, comparativ cu persoanele mai tinere, iar terapia cu melatonină la persoanele tinere pare modest benefică în corectarea problemei.
Tulburări de somn se observă la lucrătorii în schimburi, cărora le este adesea dificil să se adapteze la munca pe timp de noapte și să doarmă ziua. O altă condiţie care implică perturbarea ritmurilor circadiene este diferenţa de fus orar (jet lag); în acest caz, s-a demonstrat în mod repetat că administrarea melatoninei aproape de ora de culcare poate atenua simptomele.
Melatonina are cel mai mare efect benefic atunci când se prevede diferenţa mare de fus orar (de exemplu, traversarea mai multor fusuri orare). La diferite specii, inclusiv la om, s-a demonstrat că administrarea de melatonină scade activitatea motorie, induce oboseala și scade temperatura corpului, în special la doze mari.
Efectul asupra temperaturii corpului poate juca un rol semnificativ în capacitatea melatoninei de a antrena ciclurile de somn-veghe, la fel ca la pacienții cu diferenţă de fus orar.
De unde vine?
Glanda pineală, sau epifiză, sintetizează și secretă melatonină, un hormon structural simplu, care comunică informații despre gradul de iluminare a mediului încojurător. În cele din urmă, melatonina are capacitatea de a antrena ritmuri biologice și are efecte importante asupra funcţiei de reproducere a multor animale.
Capacitatea glandei pineale de transducere a luminii i-a determinat pe unii să numească pinealul „al treilea ochi”. Glanda pineală este un organ mic în formă de con de pin (de unde și numele său), situat pe linia mediană și ataşat la capătul posterior al părţii superioare a celui de-al treilea ventricul din creier.
Prospect supliment melatonină
COMPOZIŢIE:
Ingrediente / tabletă: Agenţi de încărcare: celuloză microcristalină, fosfat dicalcic anhidru; Agenţi antiaglomeranţi: dioxid de siliciu, acizi graşi vegetali, săruri de magneziu ale acizilor graşi vegetali; Stabilizator: carboximetilceluloză de sodiu reticulată; Melatonină – 10mg.
Nu conţine: gluten, soia, grâu, porumb, ouă, lactate, fermenţi, citrice, agenţi de conservare, arome sau coloranţi artificiali, amidon, zahăr.
Mod de administrare melatonină:
Doza recomandată (adulţi): ½ (o jumătate) de tabletă de melatonină pe zi, înainte de culcare sau cum vă recomandă specialistul. Pentru decalajul orar, administraţi înainte de culcare, când se întunecă, ocazional sau pe o perioadă scurtă de timp. Pentru o utilizare mai lungă de 4 săptămâni, consultaţi specialistul. Nu conduceţi autovehicule 5 ore după administrare.
Atenţionări şi precauţii:
Nu administraţi împreună cu alcool sau sedative.
Consultaţi specialistul înainte de utilizare daca luaţi anticoagulante, anticonvulsive, medicamente pentru tensiunea arterială, imunosupresoare, sedative, hipnotice sau psihotrope, sau medicamente steroidiene.
Consultaţi specialistul înainte de utilizare dacă suferiţi de astm, boli cardiovasculare, boli renale cronice, depresie, diabet sau hipoglicemie, probleme hormonale, boli autoimune, boli ale ficatului, migrene sau epilepsie.
Consultaţi specialistul înainte de utilizare dacă sunteţi însărcinată sau alăptaţi. Consultaţi specialistul dacă simptomele persistă sau se agravează.
Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată şi echilibrată şi un mod de viaţă sănătos.
Greutate netă = 16,2 g.
Acest produs este un supliment alimentar si nu are ca scop diagnosticarea, tratarea, vindecarea sau prevenirea vreunei boli.