AHCC Plus de la Konig – 700 mg – 60 capsule
Ce este AHCC?
AHCC este prescurtarea de la Active Hexose Correlated Compound / Compus Activ Corelat de Hexoza.
Acesta este cel mai popular stimulent imunitar cunoscut si folosit in Japonia. Credem insa, ca poate fi considerat ca cel mai recunoscut supliment pe plan mondial. Sute de mii de bolnavi l-au folosit de la aparitia lui pe piata cu peste 20 de ani in urma.
AHCC a fost supus la numeroase teste clinice pe animale, oameni, si in vitro de catre peste 30 de universitati si institute de cercetare medicala si de peste 700 de spitale atat din Japonia cat si din restul lumii. El este fabricat, exclusiv in Japonia de unde este exportat catre marii producatori de suplimente nutritive.
AHCC este un extract proprietar din micelii de ciuperci hibride din genul Basidiomycete. Aceasta contine un mare numar de principii active incluzand derivati de alfa- si beta-glucan care nu exista in cantitati suficiente in ciupercile terapeutice traditionale.
AHCC este de asemenea modificata enzimatic pentru a-i reduce greutatea moleculara pana la 5.000 daltoni si a-i facilita astfel bio-absorbtia prin administrare orala. Asocierea cu beta 1,3/1,6 glucan si arabinogalactan realizeaza cea mai potenta si activa formulatie de pe piata.
Intr-un organism sanatos, sistemul imunitar este capabil sa depisteze si sa elimine celulele canceroase. Dar, cand sistemul imunitar slabeste, celulele canceroase prolifereaza si secreta factori imuno-supresanti.
Terapiile conventionale cum ar fi chimoterapia si radioterapia slabesc si ele in continuare sistemul imunitar, care nu mai este capabil sa identifice si sa distruga celulele canceroase. AHCC poate sa refaca sistemul imunitar in asemena conditii.
Beneficiile AHCC de la Konig
Cercetarile privind AHCC din ultimii 15 ani au demonstrat ca:
- imbunatateste sistemul imunitar printr-o serie de mecanisme: promoveaza proliferarea macrofagelor si a celulelor NK (ucigase), marind activitatea acestora cu peste 300%. Induce si mareste productia de citocine (cytokines) benefice inclusiv a factorului de necroza tumorala (TNF-alfa), mareste productia proprie de interleukine 1, 2 si 12. Inhibeaza unele citonei imuno-supresante si imbunatateste balanta celulelor Th1 si Th2.
- reduce efectele secundare (stare de voma, caderea parului, fatigue, pierderea apetitului, hepato-toxicitatea si modificari ale formulei sanguine) asociate cu terapiile anti-cancer traditionale (chimioterapie si radioterapie) carora le mareste totodata eficienta.
- are si actiune anti-tumorala directa care poate conduce la incetinirea sau stoparea cresterii tumorilor sau chiar resorbtia acestora.
- poate inhiba metastazarea celulelor cancerigene existente si poate reduce frecventa reaparitiei cancerului, in felul acesta marind considerabil speranta de viata.
- amelioreaza simptomele unor boli hepatice serioase cum ar fi: hepatita virala, hepatita C (reducere cu 85% a numarului virusilor in 3 luni) si hepatita fulminanta. AHCC previne evolutia hepatitei in ciroza. AHCC este totodata un detoxifiant hepatic excelent.
- este utila in toate afectiunile legate de un sistem imunitar slabit sau ineficient.
- nu are efecte secundare daunatoare si are o toxicitate minima.
AHCC si varstnicii
Persoanele in varsta sunt mai susceptibile la afectiuni infectioase de la gripa si banala raceala, la pneumonie, cancer si alte boli grave.
In cadrul unui studiu, s-a relevat capacitatea acestui supliment alimentar de stimulare a functiei celulelor tip T la adulti peste 50 de ani. La scoala de medicina din Yale, Dr.Zhinan Yin, specialist reumatolog, si colegii sai au evaluat efectul AHCC in cadrul unui grup de 30 adulti sanatosi. La fiecare pacient, s-a masurat productia de citocine conform valorilor celulelor CD4+ si CD8+ inainte de administrarea AHCC, dupa 30 de zile de tratament cu acest supliment, dupa 60 de zile, si din nou, dupa 30 de zile de la intreruperea tratamentului (raportul CD4/CD8 arata specialistilor forta sistemului imunitar).
Cercetatorii au observat cresteri majore si neintrerupte ale valorilor de producere a factorului de necroza alfa – doua tipuri de celule citocine esentiale din arsenalul de aparare a organismului impotriva celulelor generatoare de cancer, chiar si numai dupa patru saptamani de suplimentare cu AHCC. Aceasta crestere s-a manifestat sustinut pe intreg parcursul tratamentului. Dupa 30 de zile de la oprirea tratamentului, producerea de citocine prin CD4+ a scazut.
AHCC a avut un efect diferit asupra celulelor CD8+. Desi acest supliment nu a initiat simtitor productia de citochine dupa 30 si 60 de zile de tratament, cercetatorii au inregistrat o crestere marcanta a ambelor tipuri de citocine in perioada celor 30 zile ulterioare tratamentului. Acest fapt, dovedeste ca AHCC actioneaza atat in timpul cat si dupa incetarea tratamentului. Studiul medicului specialist Yin a fost de asemenea primul studiu care a demonstrat ca acest medicament naturist poate fi benefic in cazul unui sistem imunitar „uzat”, si ar putea astfel ajuta in prevenirea aparitiei unor afectiuni specifice celei de-a doua varste.
Cel de-al doilea studiu de mentionat, a inclus 21 de adulti sanatosi cu o varsta medie de 60 de ani, selectionati nespecific si organzati in doua loturi. Fiecarui subiect i s-a administrat un „medicament” placebo/inert sau 3 grame de AHCC zilnic , timp de patru saptamani. S-au relevat probe de sange atat la inceputul cat si la sfarsitul tratamentului. Conform rezultatelor probelor de sange, subiectii care au luat AHCC au prezentat valori semnificativ mai mari de celule dendritice (DC), si o functie majorata a celulelor DC1, comparativ cu valorile inainte de tratament si cele ale grupului de control/martor. Aceste rezultate sunt importante intru-cat , conform opiniei coordonatorului studiului, medicul Naoyoshi Terakawa (Universitatea de Medicina din Kansa, Japonia), celulele DC sunt „esentiale in mentinerea unui sistem imunitar echilibrat”.
AHCC si cancerul
Studiile cele mai pertinente si de profunzime privind utilizarea acestui medicament naturist s-au concentrat asupra cancerului. Incepand din anii ’90, AHCC a fost folosit ca terapie complementara la pacientii cu cancer (supusi unui tratament conventional) pentru stimularea sistemului imunitar, si deci imbunatatirea calitatii vietii. Intrucat suplimentul a fost realizat si inregistrat in Japonia, marea majoritate a studiilor s-au desfasurat tot in Japonia. La sfarsitul anilor ’90, AHCC se folosea in aproximativ 700 institutii medicale, majoritatea in Japonia, iar AHCC era deja acceptat si utilizat ca aliment-supliment nutritiv in boala canceroasa, intrucat cazurile individuale studiate si rezultatele studiilor au demonstrat efecte foarte benefice. El a devenit chiar cunoscut ca „hrana sanatoasa pentru cazurile de cancer„.
AHCC plus si chimoterapia
Nu exista contraindicatii in ceea ce priveste utilizarea acestui supliment in chimioterapie, cu o singura specificatie. De altfel, s-a relevat ca AHCC amplifica si mareste efectele terapeutice ale agentilor anti-cancerigeni. Singura specificatie s-a formulat intr-un studiu desfasurat la Centrul Anderson pentru cancer (University of Texas MD Anderson Cancer Center), din cadrul Universitatii din Texas, care a fost publicat in Revista societatii pentru cncologie integrativa ( Journal of the Society for Integratve Oncology ») (Ref. 1). Cercetatori au observat ca AHCC ar putea fi obiectul unei interactii cand este folosit impreuna cu agenti chimoterapeutici care se metabolizeaza prin procesul definit ca CYP450 2D6. Cu alte cuvinte, folosirea acestui supliment naturist impreuna cu aceste medicamente, reduce eficacitatea acestora. In concluziile studiului, autorii au notat: „datele generale sugereaza ca AHCC prezinta siguranta de folosire in asociatie cu majoritatea agentilor chimoterapeutici care nu sunt metabolizati prin procesul CYP450 2D6.”
Asocierea cu alti imunostimulatori complementari in produsul AHCC Plus
AHCC este un imunostimulator puternic cu actiune in special prin stimularea activitatii celulelor ucigase (NK Cells) si a celulelor T, intarirea expresiei limfocitelor si a chemokinei (chemokina = orice citocina care determina chemotactism, atragand neutrofile, monocite si limfocite T cu rol in distrugerea unui microorganism strain), precum si prin stimularea citocinelor inflamatorii (inflammatory cytokines) necesare in boli autoimune inflamatorii precum artrita reumatoidala, lupus etc. dar si cu efecte anti-tumorale.
AHCC Plus de la Konig contine pe langa o doza forte de AHCC inca doua ingrediente sinergice si complementare, cunoscute pentru actiunea lor imunostimulatoare: beta 1,3/1,6 glucan si arabinogalactan din Larix dahurica.
Arabinogalactanul este o polizaharida care stimuleaza sistemul imunitar, mareste activitatea macrofagelor, mareste raspunsul anticorpilor la infectiile virale, stimuleaza citotoxicitatea celulelor ucigase NK cu efect citostatic si, deosebit de important, arabinogalactanul inhiba metastazarea celulelor tumorale catre ficat.
Beta 1,3/1,6 glucanul actioneaza pe multe cai similare cu AHCC ca de exemplu, stimuland citocine inflamatorii precum TNFα, IL-6 si IL-12 cu efecte anti-tumorale. In plus fata de AHCC insa, beta-glucanul reduce angiogeneza prin reducerea vascularizarii carcinomei (angiogeneza este unul din mecanismele de crestere a tumorilor si a metastazarii).
Prospect AHCC
Compozitie
- AHCC – 500 mg
- Arabinogalactan – 50 mg
- Beta 1.3/1,6 glucan – 150 mg
Mod de administrare capsule AHCC Plus
- Intretinere, refacere sistem imunitar: 1-2 capsule pe zi (1-0) sau (1-1) pe stomacul gol, intre mese.
- Preventie recurenta cancer: 1-2 capsule pe zi (1-0) sau (1-1) pe stomacul gol, intre mese.
- Adjuvant in tratamentul cancerului alaturi de celelalte componente ale protocolului pentru cancer sau pentru reducerea efectelor secundare ale terapiilor anti-cancerigene conventionale (chimio sau radioterapie): 2-4 capsule pe zi (1-1) sau (2-2) pe stomacul gol, intre mese.
- Hepatita C sau B: 2-4 capsule pe zi (1-1) sau (2-2) asociate in cadrul protocolului pentru hepatita C.
- In cazuri grave: se pot administra timp de 1-2 luni pana la maximum 6 capsule/zi (3-3) pe stomacul gol, intre mese.
Acest produs este un supliment alimentar si nu are ca scop diagnosticarea, tratarea, vindecarea sau prevenirea vreunei boli.