In acest articol vom vorbi despre spondiloza cervicala – ce este, care sunt cauzele aparitiei ei, care sunt simptomele care-ti arata ca suferi de aceasta afectiune dar si care este cel mai bun tratament pentru spondiloza cervicala, pe care sa il incluzi in dieta ta zilnica, pentru a scapa de neplacerile cauzate de spondiloza cervicala.
Dar inainte de a intra in detalii in ceea ce priveste tratarea acestei afectiuni haide sa vedem…
Cuprinsul articolului
Ce este spondiloza cervicala
Spondiloza cervicala este o forma de artrita care apare datorita uzurii coloanei vertebrale, odata cu inaintarea in varsta.
Boala afecteaza vertebrele cervicale, producand o durere care radiaza inspre umeri si coboara spre spate. Pe langa durere, intervin si schimbari in ceea ce priveste pozitia capului in mers iar gatul devine rigid.
Cauzele aparitiei spondilozei cervicale
Principala cauza a aparitiei spondilozei cervicale o constituie inaintarea in varsta.
O alta cauza poate fi existenta unei boli degenerative a discurilor, discurile intervertebrale fiind cele care se degenereaza de regula primele.
Mai trebuie sa aducem in discutie si mostenirea genetica. Asadar, daca ai pe cineva in familie care a avut sau are spondiloza cervicala, sansele ca si tu sa dezvolti acest tip de afectiune cresc simtitor.
De asemenea, trebuie sa mai stii si ca, spondiloza cervicala poate aparea si ca urmare a unor traumatisme suferite la nivelul coloanei vertebrale, fie in urma muncii realizate zi de zi, fie in urma unui accident rutier sau de alta natura, ori ca urmare a unei cazaturi/lovituri.
De regula, sunt predispusi sa sufere de spondiloza cervicala cei care lucreaza la calculator, sau a caror activitate de zi cu zi presupune miscari repetitive ale gatului sau mentinerea intr-o pozitie anormala a gatului vreme indelungata.
Persoanele care fumeaza si consuma alcool in exces, dar si persoanele sedentare si/sau care sufera de obezitate, se confrunta cu degenerarea mai rapida a discurilor intervertebrale.
Simptomele aparitiei spondilozei cervicale
Cel mai des intalnit simptom este durerea in jurul omoplatului, iar in cazurile mai grave poate fi resimtita o stare de amorteala a bratelor. In situatiile mai putin grave, durerea se instaleaza in urma oboselii si se reduce prin odihna.
Simptomele apar de regula dupa un efort sustinut si uneori si in urma unor schimbari meteorologice.
Netratarea corespunzatoare poate duce la crize de spondiloza cervicala care dureaza de regula de la cateva zile la cateva saptamani si presupun, pe langa durere si ameteli, pierderea echilibrului, migrene, gat rigid si dureri de umeri si ceafa si chiar dificultate la inghitire.
Cum previi aparitia spondilozei cervicale
- Fa sport regulat si asigura-te ca incluzi in programul de antrenament exercitii pentru zona gatului si a umerilor
- Tine-ti greutatea sub control deoarece, obezitatea pune de regula presiune suplimentara asupra articulatiilor coloanei vertebrale accelerand procesul de uzura al acesteia.
- Ai munca de birou? Asigura-te ca faci pauze dese – ridica-te si fa miscare cel putin 10 minute la fiecare 30-50 minute lucrate.
- Evita viciile precum fumatul si consumul de alcool in exces.
- Odineste-te bine in fiecare noapte – minim 7-8 ore de somn.
Ce metode de tratament exista pentru spondiloza cervicala
Exista 3 variante de tratament pentru spondiloza cervicala, pe care mediul tau curant ti le poate recomanda, in functie de gravitatea problemei cu care te confrunti: tratament medicamentos, tratament naturist si tratament chirurgical in cazul in care suferi de forme mai grave de spondiloza cervicala.
Iar in continuare vom detalia…
Protocolul naturist pentru spondiloza cervicala – cel mai bun tratament pentru spondiloza cervicala, la indemana ta
Plantele sunt folosite inca din vremuri stravechi pentru tratarea diverselor afectiuni, fie ele superficiale sau severe.
Si chiar daca medicina a evoluat si avem la indemana o serie de variante de tratament, remediile naturiste raman in continuare cel mai bun tratament pentru spondiloza cervicala. In natura gasim adesea tot ce ne trebuie, fara efectele adverse pe care majoritatea medicamentelor realizate in laboratoare le au.
Iata de ce, protocolul pe care ti-l vom prezenta in continuare contine in totalitate suplimente de calitate, 100% naturale, fabricate in Canada, fara conservanti, coloranti, arome sau substante alergenice.
Rolul protocolului pentru spondiloza cervicala este acela de a: opri inflamatia, degenerarea tesutului, tasarea si distrugerea cartilajelor din zona cervicala.
Urmeaza acest tratament pentru spondiloza cervicala timp de 1-2 luni si vei observa disparitia durerilor din zona gatului si umerilor, dar si a ametelilor provocate de spondiloza cervicala, regenerarea, lubrifierea si elasticizarea tesuturilor si a cartilajelor.
Protocolul este format din 5 produse naturiste. Iata-le:
- Stemulin – 1 flacon – are ca rol principal refacerea organelor bolnave, degenerate, imbatranite, reprezentand o alternativa naturala pentru transplantul de celule stem
- Serra Plus – 2 flacoane – acest supliment naturist elimina inflamatia si durerile cauzate de artrita
- HYA-300 Acid hialuronic – 1 flacon – acidul hialuronic este recomandat pentru ca lubrifiaza tesuturile si mentine sanatatea articulatiilor
- Wild salmon collagen (colagen din somon) – 1 flacon – este un supliment recomandat persoanelor care sufera de probleme degenerative la articulatii, ligamente si tendoane, avand efect antiimbatranire
- Arthro flx – 1 flacon – contine un amestec de 3 plante – Boswellia, Gheara diavolului si salcie alba. Acest amestec are un efect puternic antiinflamator si ajuta la intretinerea si repararea articulatiilor. Suplimentul este recomandat pentru urmatoarele afectiuni: artrita, osteoartrita, artroza, discopatie, hernie de disc, lombosciatica si stenoza lombara.
Achizitioneaza chiar acum Protocolul pentru spondiloza cervicala din magazinul Produse Provita si beneficiezi de 5% Discount, fata de varianta in care ai cumpara suplimentele din pachet separat, iar produsele le primesti la tine acasa in maxim 48 ore!